Falusiszállásportál-Olcsó falusi szállások,vidéki szálláshelyek

Autós Csárda – Lakitelek

A nagyközség a Duna – Tisza közén, a Tiszavölgy és a Homokhátság találkozásánál alakult ki a XIX. század közepén, mint összefüggő település. Budapesttől 120, Kecskeméttől 27 kilométerre fekszik, a Tiszától mindössze 3 kilométer választja el.

Közlekedési csomópont jellegének köszönhetően több irányból is könnyen megközelíthető – akár a 44. számú főközlekedési úton, akár vasúton a Kecskemét – Kunszentmárton vonalon. Lakitelek szerves része a turisztikai szempontból kiemelkedő Tőserdő. A fürdő a gyógyulni vágyókat, míg a Holt-Tisza a pihenni, kirándulni szándékozókat várja. A Holt-Tisza mintegy 7 kilométer hosszú, a múlt században végrehajtott folyószabályozással alakult ki.

Ebben a csendes, növényekkel és állatokkal gazdagon tarkított környezetben helyezkedik el a Kiskunsági Nemzeti Park területe, melynek egységei közül talán ez, a legkisebb a leggazdagabb tájképi szépségekben. A Nemzeti Park tőserdei védett területén, a nagytisztáson építtette 1926-ban Kecskemét erdőmérnöki szolgálati lakás céljára az általában csak kastélyként emlegetett kétszintes, tájba illő, műemlékjellegűnek nyilvánított épületet.

A mostani vadászkastély és az üdülőtelep közötti út mentén bugyog fel az egyetlen alföldi forrás.

Látogasson el hozzánk, és megismerheti ezt a gyönyörű tájat, és az itt élők kedvességét, vendégszeretetét !

A 30 éves Autós Csárdában házias ízekkel, udvarias kiszolgálással egész évben reggeltől estig várjuk vendégeinket a 44. számú főút mellett a 26-os kilométer után.

Fedett terasz és nagy parkoló is vendégeink rendelkezésére áll.

Nyitva tartás:

Hétfőtől – Vasárnapig: 7:00 – 20:00

Árlista

A nagyközség a Duna – Tisza közén, a Tiszavölgy és a Homokhátság találkozásánál alakult ki a XIX. század közepén, mint összefüggő település. Budapesttől 120, Kecskeméttől 27 kilométerre fekszik, a Tiszától mindössze 3 kilométer választja el. Közlekedési csomópont jellegének köszönhetően több irányból is könnyen megközelíthető – akár a 44. számú főközlekedési úton, akár vasúton a Kecskemét […]

Térkép

Teljes térkép ide
6065 Lakitelek, Május 1. u. 36.

Kiindulási hely

Adja meg a helyet ahonnan indúlni szeretne:

Érkezési hely

Válassza ki az érkezési helyet: