Falusiszállásportál-Olcsó falusi szállások,vidéki szálláshelyek

Babó Kastély Panzió – Mezőkovácsháza

A Babó egy Nyitra megyei család, birtokadományt 1652-ben kapott Vágvecsére. Az 1754/55 évi országos nemesi összeíráskor Nyitra megyében találjuk Ferenczet és Istvánt. A család utóbb Arad megyében is kihirdette nemességét. Babó Lajos (1854-1920) volt országgyűlési képviselő, atyja Babó Imre szolgabíró volt.

A jog elvesztése után Arad táblabíróság aljegyzője, majd a kovácsházi járás főszolgabírója lett.
A II. világháburú után a helyi MGTSZ tulajdonába került a major. A 70-es évek idején lovasmajorként működött, több mint 100 lóval. A 80-as években az MGTSZ felszámolta a teljes lóállományt, így major üresen állt, mintegy 10 évig, mely idő alatt jelentősen lepusztult. A 2000. évben Oláh Tibor és családja vásárolta fel a komplexumot, majd megindult fokozatos restauráció, hogy a Babó Major újra visszakapja régi szépségét. A felújítás keretei között került sor a több, mint 100 éves kastély épületének teljes helyreállítására is. Két teljes év alatt sikerült visszaállítani a patinás épület régi fényét, amely azóta panzióként szolgálja az ide látogatók kényelmét.

A panzió 14 szobával fogadja vendégeit, melyek mindegyike pótágyazható, önálló fürdőszobával és televízióval rendelkezik. Igény esetén a panzióban konyhahasználat (gáztűzhely, mikrohullámú sütő, kávé- és teaföző, evőeszközök, hűtőszekrény) biztosított, de teljes illetve félpanziós ellátás is igényelhető. Összes férőhely: 50 fő.

Rendezvények:

200 főig egész évben reprezentatív körülmények között vállaljuk családi (esküvő, lakodalom, keresztelő stb.) baráti, üzleti események teljes körű lebonyolítását.

Töltsön egy kellemes hétvégét családjával, barátaival, kollégáival, vagy partnereivel a Babó Kastély Panzióban. Igény szerint megszervezzük céges, baráti és családi rendezvényeit. Szolíd árak, magas minőségű szolgáltatás. Kérje egyedi, testre szabott árajánlatunkat!

Lakodalmi ajánlatunk: Mindent egy helyen!

Reprezentatív körülmények között:- Esküvő,- Lakodalom, -Nászéjszaka, -Nászút, -Vendégeknek szállás,- Gyerekeknek játszótér

Vendégeink kellemes pihenését úszásra is alkalmas fürdőmedence, szauna, hidromasszázs medence, gyermekjátszótér, parkosított környezet, grillező, bográcsozó, szalonnasütő hely, valamint strandröplabda pálya szolgálja.

Igény esetén lakókocsi és sátorhelyet tudunk biztosítani szükség szerint akár áramforrással is.

Árlista

A Babó egy Nyitra megyei család, birtokadományt 1652-ben kapott Vágvecsére. Az 1754/55 évi országos nemesi összeíráskor Nyitra megyében találjuk Ferenczet és Istvánt. A család utóbb Arad megyében is kihirdette nemességét. Babó Lajos (1854-1920) volt országgyűlési képviselő, atyja Babó Imre szolgabíró volt. A jog elvesztése után Arad táblabíróság aljegyzője, majd a kovácsházi járás főszolgabírója lett. A […]

Térkép

Kiindulási hely

Adja meg a helyet ahonnan indúlni szeretne:

Érkezési hely

Válassza ki az érkezési helyet: