Falusiszállásportál-Olcsó falusi szállások,vidéki szálláshelyek

Bagolyvár Vendéglő és fogadó – Pécs

2003 májusától egyedülálló szálloda üzemel a Mecsek szívében. Különlegessége a tizenkilenc magyar népművészet elemeivel díszített szobájában rejlik, valamint abban a hat présházat mintázó lakosztályban, melyek egy-egy híres magyar borfajta jellegzetességeit, hangulatát tükrözve terveztünk meg.

Az egyedi berendezés mellett a vendégek csendes, nyugodt környezetben, gyönyörködhetnek Pécs panorámájában.

A szobák a régmúlt népművészetét idézik, tájegységenként bemutatva egy-egy jellegzetes magyar helyiség hagyományos bútorzatát, textíliáit. A hangulat megteremtése érdekében a folyosókat régi használati tárgyak díszítik, hogy a látogatók lássák, milyen eszközökkel élték mindennapjaikat a falusi emberek.

A Havihegynek közismerten jó a levegője, egészséges és szép környezetben lehet eltölteni a pihenésre szánt időt. A Tettye park környéke kedvelt kirándulóhely és egy turistaút is vezet a hotel előtt, mely a Mecsek egyik legszebb sétaútja.

Szobáink:

A hotel szobái a régmúlt népművészetét idézik, tájegységenként bemutatva egy-egy jellegzetes magyar helyiség hagyományos bútorzatát, textíliáit. Kézzel faragott parasztbútorai Either István Balatonmagyaródi fafaragóművész magas színvonalú munkáját dicsérik.

A panzió első emeletén a sokszínű magyar népművészetnek megfelelően öltöztettük fel szobáinkat:
Sváb, Sokác,Sióagárdi,
Kalocsai, Hevesi, Buzsáki,
Kékfestő, Hetési, Palóc,
Őrségi, Matyó.

A második szintet különböző erdélyi tájegységekhez illően rendeztük be:
Széki, Kalotaszegi, Torockói,
Vargyasi, Csíki Korondi,
Háromszéki, Csángó.

A borprogramokhoz kapcsolódó szálloda-présházsor felidézi a régi présházak hangulatát, bemutatja a hungarikumnak számító borfajták főbb jellemzőit:

Cirfandli, Oportó, Kadarka,
Olaszrizling, Tramini, Hárslevelű.
A présházak színes bútorai kellemes színfoltot biztosítanak a nyáresték borozgatásaihoz.

Árlista

2003 májusától egyedülálló szálloda üzemel a Mecsek szívében. Különlegessége a tizenkilenc magyar népművészet elemeivel díszített szobájában rejlik, valamint abban a hat présházat mintázó lakosztályban, melyek egy-egy híres magyar borfajta jellegzetességeit, hangulatát tükrözve terveztünk meg. Az egyedi berendezés mellett a vendégek csendes, nyugodt környezetben, gyönyörködhetnek Pécs panorámájában. A szobák a régmúlt népművészetét idézik, tájegységenként bemutatva egy-egy […]

Térkép

Teljes térkép ide
7627 Pécs Felsőhavi dűlő 6.

Kiindulási hely

Adja meg a helyet ahonnan indúlni szeretne:

Érkezési hely

Válassza ki az érkezési helyet: