Falusiszállásportál-Olcsó falusi szállások,vidéki szálláshelyek

Demjén Termál Völgy – Demjén

Magyarország legújabban feltárt gyógyvize

A demjéni Hegyeskő-völgyben 2006-ban létesítették azt a kutat, melyre a gyógyfürdő épült.
A 690 méter mélyről feltörő, több tízezer éves, 68 °C-os víz az ország legújabban feltárt gyógyvize. A vizsgált összetevők alapján nátrium-kalcium-hidrogénkarbonátos, kemény fluoridos, kénes gyógyvíz, melynek jelentős a vas és kovasav tartalma.

A kén beépülhet az ízületi porcba, így a porckopásos, úgynevezett degeneratív ízületi betegség a kénes fürdőkúra hatására jelentősen javulhat. A szervezetbe jutott kén az ereket és a koszorúereket tágítja, így a szív vérellátását is segíti.

A kalcium és a magnézium jelentős biológiai hatásával is lehet számolni. Az előbbi gyulladáscsökkentő hatású, míg a magnézium az izmok működőképességét javítja, egyben fokozza a szervezet stressztűrő képességét.

A fürdőkúra alkalmazható sokféle mozgásszervi betegségre: reumatikus megbetegedések, csontritkulás, kopásos gerinc/ízületi megbetegedések, köszvény, sérülések, mozgásszervi műtétek elő- és utókezelésére. Javítja a vérkeringést és a mozgásképességet.

Nem javasolt azonban a kezelés fertőző betegségek, rosszindulatú daganatok, szívelégtelenség, keringési zavar, trombózis, más vérképzőszervi betegségek, asztma, magas vérnyomás és terhesség esetén. A pompás hegyes-dombos vidéket valószínűleg az Isten is jókedvében teremtette. A gyönyörű mozaikkal kirakott, egészségturizmust szolgáló Demjéni Termál Völgy öt különböző hőfokú kültéri, valamint 2010 december 24-től két beltéri gyógyvizes medencével várja kedves vendégeit. Minden medencében élményelemek biztosítják a kellemes fürdőzést. Nyáron az Aquapark, télen a fedett fürdő nyújt remek kikapcsolódást, kicsiknek és felnőtteknek egyaránt. Mindennap naponta reggel kilenctől éjjel két óráig várjuk a vendégeket kedvező árakon.

Vendégeinket az alábbi szolgáltatásainkkal kényeztetjük:

– Büfé, önkiszolgáló étterem, grill terasz, koktél terasz
– Ajándékshop
– Egész évben megvásárolható ajándékutalványok
– Finn szauna – merülő medencével
– hidromasszázs
– Ingyenes parkoló, melyben lakóautókat is tudunk fogadni
– Gyermekcsúszda
– Álló szolárium
– Gyógymasszázs, wellness terápiák
– Manikűr, pedikűr
– Őrzött ruhatár
– Ingyenes napozóágy használat
– Gyógyászat
– Aquapark

Nyitva tartás:
Minden nap 09.00-02.00 óráig
Ünnepnapokon is folyamatos a nyitvatartás!

A Wellness részleg és a beltéri medencék nyitvatartása:

Vasárnaptól – Péntekig 10:00 – 22:00
Péntektől – Szombatig 10:00 – 24:00

Szálláslehetőség:

Szálláslehetőség és változatos programok, a fürdőtől 2km-re lévő Korona Borházban és Borfaluban várják a vendégeket, ahol első osztályú étterem üzemel egész évben.

Árlista

Magyarország legújabban feltárt gyógyvize A demjéni Hegyeskő-völgyben 2006-ban létesítették azt a kutat, melyre a gyógyfürdő épült. A 690 méter mélyről feltörő, több tízezer éves, 68 °C-os víz az ország legújabban feltárt gyógyvize. A vizsgált összetevők alapján nátrium-kalcium-hidrogénkarbonátos, kemény fluoridos, kénes gyógyvíz, melynek jelentős a vas és kovasav tartalma. A kén beépülhet az ízületi porcba, így […]

Térkép

Teljes térkép ide
3395 Demjén,Rózsa út.1

Kiindulási hely

Adja meg a helyet ahonnan indúlni szeretne:

Érkezési hely

Válassza ki az érkezési helyet: