Falusiszállásportál-Olcsó falusi szállások,vidéki szálláshelyek

Érsek Udvar-Sajómercse

Sajómercsén egész évben igénybe vehető a felújított, összkomfortos falusi porta, amely 5 másfél szobás apartmannal áll a pihenni, kikapcsolódni vágyók rendelkezésére.

Az Érsek Udvar eredetileg egy hagyományos, közös udvaros porta volt a falu legpatinásabb helyén, szemben a templommal. A porta felújításakor igyekeztünk megtartani annak jellegét, az épületek külső megjelenését csak annyiban módosítottuk, amennyiben azt a mai kor szállásigényei vagy az építmények állaga megkövetelték.

A porta 8000 m2-es területén két istálló és karámok is találhatók, az itt tartott hucul lovak kifejezetten kezesek, barátságosak, simogathatók. A házak mellett két darab, kényelmes, tágas, tetővel fedett és tűzrakóval ellátott étkező-kiülő hely várja az éhes vendégeket. A különlegességre vágyok pedig kipróbálhatják a hagyományos, kemencés sütést is.

Szálláshely:

A házakban másfél szobás apartmanokat alakítottunk ki. Minden szálláshely alapvetően kétágyas, azonban a szobák aránylag nagy alapterülete könnyedén lehetővé teszi akár négy ágy behelyezését is. Minden szálláshelyhez korszerű, zuhanyzós fürdőszoba tartozik. A szobák hajópadlósak, födémük gerendafödém, a falak 60 cm vastagok, faragott kőből rakottak, a falak egészségesek, meszeltek. Nagyobb, 5-8 fős csoportok részére az Udvar közös konyhás, női-férfi WC-s, vizesblokkos, kétszobás szálláshelyet is fenntart.

A hűvös, hideg napokon minden egyes szállást egyedi készítésű, kézműves alkotást jelentő cserépkályhával fűtünk ki, mely rendkívül kellemes, otthonos hangulatot nyújt a nálunk pihenőknek. A szobák berendezése rusztikus, az egykori parasztházak egyszerű, de bensőséges hangulatát tükrözi.

Különlegességek:

A portán saját kemencét üzemeltetünk, melyet szívesen begyújtunk minden vendégünknek. A kemencében sült húsokat: kismalacot, csibét, kelt tésztákat: kenyérlángost, buktát, kifliket érdemes kipróbálni. A kemencénk egy felfűtéssel kb. 3 órát képes üzemelni, sütni, ami annyit jelent, hogy kenyérlángosból akár tíz tepsivel is meg lehet sütni vagy egy komplett 15-20 kilós malac után vagy előtt még egy tepsi buktát be lehet ütemezni. Ennek fényében főképp nagyobb társaságoknak ajánljuk ezt a mulatságot, de természetesen két fő is a rosszullétig kiszórakozhatja magát…

Sajómercse és az egész Hegyhát az egyik legszebb és legérintetlenebb lovastúra területe, melyet – fõképp gazdaságtörténeti okok miatt – csak mostanában kezd felfedezni a nagyközönség. Adottságai nagyon kedveznek a hucul jellegû lovaknak, melyek aránylag kis termetüknél fogva jól manõverezhetõk az erdõs, fedett területeken. Ide tartozik, hogy aki a végtelen pusztaságok látványával tud csak betelni, az itt súlyos klausztrofóbiával fog küszködni. A terep csupa hajlat, csupa domb. Ellentétben a Bükk, a Mátra vagy a Zemplén komor tömbjeivel ez a vidék derûs, napfényben fürdõ halmokkal várja az urbánus depresszióba süppedt lelkeket.
A túrák itt nem a megtett kilométerekrõl vagy a sebességrõl szólnak. Az ilyen teljesítményekre egy komoly hucul még a farka hegyét sem lebbenti meg. A terep itt a leküzdött szintkülönbségekrõl szól. Egy-egy egész napos túra ritkán haladja meg a negyven kilométert, a megmászott szintkülönbség azonban sokszáz, néha akár ezer méterre is rúg. Bizony, a mi huculjaink évente többször virtuálisan megmásszák a Himaláját és ezt éppúgy nem regisztrálja senki, mint azt az évi négyezer serpát, akik nap, mint nap, napi nyolc órában, a hõs hegymászók mögött viszi a termoszban a meleg teát – mélyen igazságtalan, de ez van…

Árlista

Sajómercsén egész évben igénybe vehető a felújított, összkomfortos falusi porta, amely 5 másfél szobás apartmannal áll a pihenni, kikapcsolódni vágyók rendelkezésére. Az Érsek Udvar eredetileg egy hagyományos, közös udvaros porta volt a falu legpatinásabb helyén, szemben a templommal. A porta felújításakor igyekeztünk megtartani annak jellegét, az épületek külső megjelenését csak annyiban módosítottuk, amennyiben azt a […]

Térkép

Kiindulási hely

Adja meg a helyet ahonnan indúlni szeretne:

Érkezési hely

Válassza ki az érkezési helyet: