Falusiszállásportál-Olcsó falusi szállások,vidéki szálláshelyek

Galopp Lovas Üdülőfalu-Kocsi Csárda – Zamárdi

Engedjék meg, hogy bemutassam a Galopp Lovas Üdülőfalut, amely Magyarország legkedveltebb idegenforgalmi területén, a Balaton déli partján, Zamárdi -felsőn található.

A parttól 500 méterre fekvő csárda és a hozzá tartozó létesítmények: a lovas üdülőfalu, a lovarda és a középkor hangulatát idéző piac 4 hektáron terül el és évente több 10.000 látogatót fogad.

A zsindelytetős csárda hamisítatlan magyar konyhájával, tüzes boraival és hangulatos cigányzenével várja a mulatni vágyókat.

Nyitvatartásunk szezonális, de csoport esetén bármikor kinyitunk!

Éttermi szolgáltatások:

Csoportos és egyéni étkezés a 150 férőhelyes Kocsi Csárdában, ahol vendégeink megkóstolhatják a magyar és nemzetközi konyha legismertebb fogásait, illetve kitűnő borainkat.
A jó hangulatról a déli part egyik legkiválóbb cigányzenekara gondoskodik!
60 férőhelyes légkondicionált különterem céges rendezvények, trainingek, meetingek, továbbképzések lebonyolítására.
A csárda mögött található a századforduló hangulatában, skanzenjeleggel megépített parasztfalucska.
A görbe utca mentén 12, a jellegének megfelelően felszerelt, százéves bútorokkal berendezett kisház várja a hozzánk látogató vendégeket.

Minden egyes udvarban két ló elhelyezésére alkalmas különálló istálló van, így az itt pihenők nemcsak kedvenc háziállataikat, hanem akár saját lovaikat is magukkal hozhatják, de igény esetén tőlünk is bérelhetnek lovat itt tartózkodásuk idejére. Most ismerkedjünk meg közelebbről a télen-nyáron nyitva tartó üdülőfalunkkal.

A fedett kocsibeállóval és kiskerttel rendelkező házak 4 fő részére biztosítanak kényelmes szálláslehetőséget. Belső terük egy nappalira, két hálószobára, egy zuhanyzós fürdőszobára, szeparált WC-re, valamint hűtőszekrénnyel, és gázrezsóval felszerelt teakonyhára oszlik. A berendezési tárgyak és a bútorok kiválasztásánál arra törekedtünk, hogy a házak belülről is a múlt század hangulatát idézzék.

Lovas szolgáltatások:

A Galopp Kft. tulajdonában van Magyarország legnagyobb létszámú kabardin ménese. Ennek a többnyire fekete vagy sötétpej fajtának az a jellegzetessége, hogy lábaik és patájuk különösen szilárd szerkezetűek. Kiegyensúlyozott vérmérsékletű és könnyen idomítható lovak, ezért kiválóan alkalmasak a kezdő lovasoktól egészen a profi túrázókig mindenki számára. Lovasiskolánkban egész évben több nyelven vállalunk lovasoktatást, mind a felnőttek, mind a gyerekek számára. A gyakorlott lovasok pedig a napi tereplovaglásokon kívül igény esetén akár több napos túrákon is részt vehetnek a somogyi dombok között.

Programok:

1, Lovasbemutató:

A vendégek megérkeznek a pusztára, ahol egy kupica pálinkával fogadjuk őket, majd egy 20 perces lovaskocsikázással indul a program. Csikósaink eredeti körülmények között kb. 1 órás látványos bemutatót tartanak a csikósvirtus klasszikus elemeiből, úgy mint Koch- ötös hajtás, fogathajtás, lóültetés, fektetés, lovas játékok (kendőtépés, székfoglaló), ostorpattogtatás, asszonyverés.

Betyárest: A vendégek megérkeznek a tanyára, ahol a betyárok fogadják a vendégeket. Majd egy csikós érkezik lovával a vendégek közé és néhány perces bemutatót tart lovas tudásából. Az ostorshow-t követően vendégeink is kipróbálhatják az ostorokat olyan népi játékok keretében, mint pl. a gyertyaláng kioltása az ostor segítségével. Közben a csikósok gulyást és rablóhúst készítenek a tábortűznél.

2, Folklór:

A Kocsi Csárdához érkező vendégeket üdvözlőitallal fogadjuk, majd miután helyet foglaltak, elkezdődik a program.
Tánccsoportunk cigánytáncot mutat be a hozzáillő népi öltözetben. Vendégeink is együtt mulatozhatnak és megtanulhatják a temperamentumos táncot.
A fenti programhoz tartozik a vendégek körében nagy tetszést kiváltó Ló a Csárdában c. rövid programunk, melyben egy csikós lóháton érkezik a csárdába és az asztalok között bemutatót tart a csikósvirtus klasszikus elemeiből.

3, Parasztlakodalom:

A Kocsi Csárdához érkező vendégeket üdvözlőitallal fogadjuk, majd miután helyet foglaltak, elkezdődnek a lakodalom előkészületei /menyasszony-öltöztetés stb/. A vőfély üdvözli az egybegyűlteket, akik egy eredeti somogyi lakodalmas részesei lehetnek.
A négyfogásos lakodalmi vacsora minden íze a parasztlakodalmak romantikáját idézi. Vacsora után a násznép tánccal, lakodalmi játékokkal ünnepel, melyekbe a vendégeket is aktívan bevonják. A jó hangulatról cigányzenekarunk gondoskodik.
A násznép elvonulása után lóháton egy csikós jön be a csárdába és bemutatót tart a csikósvirtus klasszikus elemeiből.

4, Borkóstoló a Csárdában:

A történelmi borvidékeinkre jellemző minőségi borainkból 4 fajtát mutatunk be. A csárdába érkező vendégeket cigányzenekar fogadja. Az üdvözlőitalt, melyet egyébként minden programunknál kínálunk, jelen esetben a borkóstolóval szemben támasztott szakmai elvárások miatt nem adhatjuk. Röviddel a helyfoglalás után megkezdődik a borkóstoló, a borok jellemzése, származásuk és jellegzetességeik bemutatása. A borászati etikett alapján a borok ízlelése közben alma vagy sajtfalatkákat szolgálunk fel vendégeinknek. A szakmai program után vidám vetélkedőt rendezünk, melyben eldől, hogy a lopó használatában ki a legrátermettebb. A legügyesebb egy palack minőségi bort kap ajándékba. A kóstoló után vendégeink vásárolhatnak kedvenc boraikból.
A fenti programhoz tartozik a vendégek körében nagy tetszést kiváltó Ló a Csárdában c. rövid programunk, melyben egy csikós lóháton érkezik a csárdába és az asztalok között bemutatót tart a csikósvirtus klasszikus elemeiből.
Igény szerint étkezéssel is egybekötve.

5, Csapatépítő és céges rendezvények:

Rázza fel csapatát!

Amiért érdemes minket választania:
• Többféle programcsomag
• Többféle játékelem választható (Puszta olimpia, számháborúzás, lovasbemutató, traktorozás a pusztában, Paintball)
• A programok igény szerinti összeállítása
• Hangulatos csapatjátékok
• Látványos ügyességi feladatok
• Tökéletes terep bármely programhoz
• 48 fő elszállásolása a helyszínen
• Melegkonyhánk széles választékkal szolgál

Csapatépítő programjait az igényeknek megfelelően állítjuk össze.

Megközelíthető autóval az M7-es autópályáról a Zamárdi lehajtónál. Vonattal a Budapest-Nagykanizsa vonalon, közvetlen a Zamárdi-felső vasútállomással szemben.


Nagyobb térképre váltás

Árlista

Engedjék meg, hogy bemutassam a Galopp Lovas Üdülőfalut, amely Magyarország legkedveltebb idegenforgalmi területén, a Balaton déli partján, Zamárdi -felsőn található. A parttól 500 méterre fekvő csárda és a hozzá tartozó létesítmények: a lovas üdülőfalu, a lovarda és a középkor hangulatát idéző piac 4 hektáron terül el és évente több 10.000 látogatót fogad. A zsindelytetős csárda […]

Térkép

Kiindulási hely

Adja meg a helyet ahonnan indúlni szeretne:

Érkezési hely

Válassza ki az érkezési helyet: