Falusiszállásportál-Olcsó falusi szállások,vidéki szálláshelyek

Hotel Tókert – Miskolc

Lillafüreden járunk, az ország egyik legjobb adottságokkal rendelkező hegyvidéki üdülőhelyén. Itt találjuk meg a Hámori tó partján fekvő Hotel Tókert Szálloda és Éttermet, amely 1999-ben nyitotta meg kapuit, és azóta is fogadja a nagyközönséget.

1892 óta a Szinva és a Garadna patak találkozási helyét – ahol az utóbbi vize a Fazola Frigyes földuzzasztotta Hámori tóba gyűlik – hívják Lillafürednek. E Kazinczy által „magyar Tempe”- nek nevezett térség a tizenkilencedik század utolsó évtizedeiben vált kedvelt üdülőhellyé Bethlen András akkori földművelésügyi miniszter támogatásával, aki felesége, Vay Lilla tiszteletére keresztelte Lillafüreddé az újdonsült pihenő és gyógyító települést. Főleg barlangjairól és vízeséseiről, valamint a Herman Ottó emlékházról és a Palota Szállóról híres. A hotel egyik épülete – mely Lillafüred legrégebbi kőháza – a Weidlich család nyári rezidenciája volt, akik közül talán a legismertebb Weidlich Pál, híres miskolci kereskedő volt. 1891-ben jelent meg úti tapasztalatairól egy írásos jegyzet.

A három különálló épületben összesen 15 db kétágyas szoba kapott helyet, a kényelemhez szükséges eszközökkel berendezve. Mindenki megtalálja itt a számára legszórakoztatóbb és legpihentetőbb programot, hiszen a komplexum szerves része egy 110 fő befogadására képes étterem, ami alkalmas akár esküvői, akár családi rendezvények lebonyolítására is.

Az étteremben a magyar konyha különlegességei mellett, ízletes vad és halételek széles kínálatából választhatnak vendégeink. A hotel területén nyáron látványkonyha működik.

Árlista

Lillafüreden járunk, az ország egyik legjobb adottságokkal rendelkező hegyvidéki üdülőhelyén. Itt találjuk meg a Hámori tó partján fekvő Hotel Tókert Szálloda és Éttermet, amely 1999-ben nyitotta meg kapuit, és azóta is fogadja a nagyközönséget. 1892 óta a Szinva és a Garadna patak találkozási helyét – ahol az utóbbi vize a Fazola Frigyes földuzzasztotta Hámori tóba […]

Térkép

Kiindulási hely

Adja meg a helyet ahonnan indúlni szeretne:

Érkezési hely

Válassza ki az érkezési helyet: