Falusiszállásportál-Olcsó falusi szállások,vidéki szálláshelyek

Kabóka Lovastanya – Enying

A Balatontól mindössze 15km-re Budapesttől egyórányi autóútra található a Kabóka Lovastanya. Kétszáz hektárnyi erdőkkel, rétekkel és halastavakkal tarkított táj várja az idelátogató turistákat. A páratlan szépségű táj és a számos kikapcsolódási lehetőség felejthetetlen élményben részesíti a lovassport szerelmeseit, de azokat is, akik csak egyszerűen pihenésre vágynak.

A Kabóka Lovastanya a lovassport és az aktív szabadidő eltöltésére nyújt kiváló lehetőséget. A Lovastanyát és a hozzá kapcsolódó halastavakat, erdőterületeket és szántóföldeket a Varga család működteti, gondozza.

A lovastanyán 1 db kétágyas, 2 db háromágyas légkondícionált panzió szoba áll a vendégek rendelkezésére. A szobákhoz saját fürdőszoba, TV és hűtőszekrény is tartozik WIFI elérhetőséggel.

A szobák alatti teakonyhában szolgáljuk fel a reggelit vendégeink számára, az ebéd és a vacsora pedig a közeli (kb 5 km), Boszorkánykonyha, Turul, illetve a lajoskomáromi Eresz étteremben rendelhető meg. A vendégek számára teljes felszereltségű konyha áll rendelkezésre (elektromos főzőlap, sütő, mikrohullámú sütő, hűtőszekrény és evőeszközök).

Lehetőség van a grill kemence vagy a tűzrakóhely használatára, ami szalonnasütésre és bográcsozásra is alkalmas.A lovastanya előtt közvetlenül található a fedett, fűthető vízű medence (6X15 m). A medence melletti füves területen napozóágyak találhatóak. Ide kapcsolódik még egy külön kis házikó, ahol zuhanyozni és átöltözni lehet és ahol a kondicionáló terem is található.

Azon vendégeinkre is gondoltunk akik a lovaglás helyett inkább teniszezni, kosárlabdázni, röplabdázni vagy focizni szeretnének. 20X40 m-es multifunkciós, gumi borítású sportpálya áll a sportolni vágyók rendelkezésére. Kisgyermekes családoknak tudjuk ajánlani kis medencénket (0-3 éves korig) és játszóházunkat (3-7 éves korig), melyen csúszda és hinta található.

A tulajdonos a tanya másik szárnyában lakik és készségesen áll rendelkezésre a programok összeállításában. Németül és angolul is beszélünk!

A szűkebb családi kör, akik általában megtalálhatóak a tanya körül: József és Edit a szülők, Péter (turisztika), Attila (állatorvos) és Balázs (mezőgazdász, díjugró versenyző) a gyerekeik, illetve Anikó (Péter felesége), Nóra és Kata (Anikó és Péter gyermekei).

A szülők mindig is nagy hívei voltak az állattartásnak, ha csak tehették egy – két ló mindig volt a közelükben. Az évek során, mi gyerekek is belenőttünk az állatokkal való gondos bánásmódba és megszerettük ezt az életformát. Ennek megfelelően mindhárom testvér szorosan kötődik az állatokhoz, Péter a lovasturisztika révén, Attila az állatorvosi hivatása miatt, Balázs pedig a rendszeres napi lovaglások alkalmával. Varga Balázs a Magyar Díjugró válogatott kerettagja.

A lovastanya építését 1995-ben kezdtük meg, és 2001-óta már mi is itt lakunk a lovakkal együtt. Az évek során folyamatosan fejlesztettünk szolgáltatásainkon és ahogy anyagi forrásaink, illetve pályázati lehetőségek engedték bővítettük épületeinket.

Bár még vannak további elképzeléseink a fejlesztéseket illetően (frissen beadott UMVP III pályázataink alapján), mára a lovastanya egy komplex, aktív szabadidő eltöltésére alkalmas pihenőhely lett. Érdemes meglátogatni a galériánkat, ahol a képek jól szemléltetik a nagyszerű kikapcsolódási lehetőségeket.

Kabóka Panzió – öt patkós lovastanya

A Kabóka Lovastanya öt patkós minősítésű, mely jelzi szolgáltatásink bő válsztékát és minőségi színvonalunkat. Modern panzió és lovarda épület, fedett medence, sportpálya és gyönyörű környezet fogadja a hozzánk látogató vendéget. Kabóka a nyugalom szigete lehet mindenki számára.

Árlista

A Balatontól mindössze 15km-re Budapesttől egyórányi autóútra található a Kabóka Lovastanya. Kétszáz hektárnyi erdőkkel, rétekkel és halastavakkal tarkított táj várja az idelátogató turistákat. A páratlan szépségű táj és a számos kikapcsolódási lehetőség felejthetetlen élményben részesíti a lovassport szerelmeseit, de azokat is, akik csak egyszerűen pihenésre vágynak. A Kabóka Lovastanya a lovassport és az aktív szabadidő […]

Térkép

Kiindulási hely

Adja meg a helyet ahonnan indúlni szeretne:

Érkezési hely

Válassza ki az érkezési helyet: