Falusiszállásportál-Olcsó falusi szállások,vidéki szálláshelyek

Mykolárium Vendégház

A Szent István Király Alapítvány székhelye. Négy napraforgós falusi vendégház. Vámosmikola legszebb utcájában, a barokk stílusú római katolikus templom és az egykori Huszár kastély között félúton, a Huszár utca 39-ben található.

Az újjáépített, tetőtérrel bővített régi parasztház három kényelmes, fürdőszobás vendégszobát kínál.

Apartmanjainkat IDE kattintva nézheti meg részletesen

Az ötven négyzetméteres nagyterem, mely egyben galéria is, helyet adhat konferenciák, rendezvények, találkozók megszervezésére, de művésztelepek, zenei táborok, olvasótáborok megtartására is alkalmas. Az emeleti könyvtárteremben, szemináriumokat, jóga kurzusokat lehet tartani. Az udvarban lehetőség van bográcsozásra, szalonnasütésre.

Az érdeklődők bekapcsolódhatnak az Alapítvány évtizedek-óta működő programjaiba.

A Mykolárium lesz a bázishelye a Hetedhét Ipolyon innen és túl… című rendezvénysorozatnak és az Ipoly Szabadegyetemnek. A vendégeknek kulturális túrákat ajánlunk a környék műemlékeinek, művészeti értékeinek megtekintésére, de erdei sétákra, túrázásra, horgászásra is lehetőség van a környéken.

Felszerelt konyha, ebédlő, teraszok állnak a vendégek rendelkezésére.

Vendégeink részére kulturális programokat szervezünk a környék műemlékeinek, kulturális értékeinek a megismertetésére: Vámosmikola, Nagybörzsöny, Perőcsény, Kemence, Szob, Márianosztra, Zebegény.

A festői fekvésű Vámosmikola nagy múltú Ipoly-menti község. Megközelíthető tömegközlekedési eszközökkel Budapesttől Szobig vonattal, onnan helyközi autóbusszal. Autóval Budapesttől a 2-es úton Vácig, a 12-es úton Szobig a Duna mellett, onnan tovább a festői Ipoly völgyben.

A kerékpáros megközelítés is nagy élményt nyújt. Budapestről indulva az útvonal jobbára a Duna mellett halad, így gyakran élvezhetjük a folyam látványát, betekinthetünk a szigetek és az ártéri erdők élővilágába. A kerékpárút többször érinti a Duna-Ipoly Nemzeti Park területét, ahol számos természeti látnivalóban gyönyörködhetünk. A természeti értékeken túl figyelmet érdemelnek a terület kulturális és történelmi emlékei is, így például Vácott a vármaradványok, a barokk templomok, a “Memento Mori” kriptakiállítás, Verőcén a Gorka, Zebegényben a Szőnyi István Emlékmúzeum, Szobon a Börzsöny Múzeum. Szobtól az Ipoly mellett, vadregényes tájakon érkezik a túrázó Vámosmikolára.

Árlista

A szálláshelyen készpénzzel fizethet!

a szállás min 6-15 fő részére kiadó.Árakról,kedvezményekről hívjon vagy küldjön nekünk e-mailt!

Kép galéria

  Mégtöbb kép

Térkép

Kiindulási hely

Adja meg a helyet ahonnan indúlni szeretne:

Érkezési hely

Válassza ki az érkezési helyet: