Falusiszállásportál-Olcsó falusi szállások,vidéki szálláshelyek

Puszta Lovasudvar és Vendégház

Paks város Tolna megyében, a Paksi kistérség központja. A település közel húszezer lakosával Szekszárd és Dombóvár után a megye harmadik legnagyobb városa. Történelme az őskori civilizációktól egészen a legmodernebb korig ível, az egykor itt húzódott Duna-menti hadiút évszázadokra jelentőssé tette. Sváb népszokásairól és jellegzetes halászlevéről messze földön híres. Kisváros létére igen sok rendezvénynek ad otthont, mint például a Gastroblues Fesztivál, a Paksi Harmonika Fesztivál, valamint a Szüreti felvonulás és mulatság.

Az udvar főépületében kerültek kialakításra a vendégszobák. Szobáink az egyszerűséget tükrözik, de nyugalmat árasztanak. A földszinten került kialakításra a KEMENCÉS szoba, a LOVAS szoba, valamint a CSALÁDI szoba. A padlástérben 2 db kétágyas és 2 db négyágyas szoba várja vendégeinket. A vendégek a fogadó társalgójában olvashatnak, pihenhetnek, TV-t is nézhetnek. A földszinti szobák mindegyike saját fürdőszobával, WC-vel, valamint TV-vel felszereltek. A kemencés és lovas szoba 2 fő részére nyújt éjszakai pihenőt, de mindegyik pótágyazható.

A családi szoba egy nappalit és két hálószobát foglal magában, és egy 6 fős családnak nyújt pihenést.

A tetőtérben az egyik négyágyas szoba pótágyazható. Nagyobb csoportok esetén a Pajta Hotelt ajánljuk, ahol összesen 30 fő fogadására van lehetőség.

Lovarda:

2009-ben egy 20 x 40 -es FEDELES lovardával bővültünk! A teljesen fa építmény egyedülálló a maga nemében .

Így sem a nyári záporok , sem a napokig tartó esők , sem a havazás nem gátolhatja azt aki elkötelezett a lovaglás iránt .

Lovasoktatás:

A lovasoktatás központja a 62 ha-on elterülő Lovasudvar, ahol a körkarám, az elkerített futószárazásra alkalmas udvar, a 20 x 40-es homokos díjnégyszög és a 40 x 60-as szintén homokos nyitott lovarda akadályparkkal, és a 20 x 40 -es fedeles lovarda,lovaglás valamint a szakképzett oktatók , edző , mind-mind a lovasok előmenetelét szolgálja.

Haladó lovasainknak kialakítottunk a 62 ha-os területen belül egy több mint 2000 m2 nagyságú terepakadály pályát is, ahol a már nem éppen kezdők küzdhetik le a fix akadályokat. Az akadály elemek között árok, fatörzs, mélybeugrás és benk is található.

Táborok:

Figyelem !!!!! Indul a 2013-as TAVASZI(2013.03.25-29-ig) lovas TÁBOR jelentkezés. Figyelem a tavaszi tábor ára csak 36 000 Ft

A táborokhoz szervezőket is keresünk. Érdeklődj telefonon.

Nyári Táborok.

Táboraink egész nyáron, a szünet ideje alatt ( 2013. június közepétől augusztus 30-ig), hétfőtől péntekig , heti turnusokban indulnak. Ez minden tábortipusra érvényes. A 2013-as ŐSZI ÉS TÉLI SZÜNETBEN is meghirdetjük táborainkat, amit a szünetekhez igazítunk.

2013. TAVASZI (2013.03.25-29.) szünetében is( itt is természetesen a szünethez igazítjuk a tábor idejét) indítunk táborokat ,ekkor is, és az őszi , téli szünetben is a vendégházban van a szállás. Ezért a létszám korlátozott.

Fogadó:

Fogadónkban az alábbi étvágycsinálók is megtalálhatók:

Magyaros (parasztos) ételek:
szalonnás leves
csirkepaprikás
babgulyás
csülökpörkölt
gyulyásleves
házi rétes
almás, meggyes pite
hidegtálak, sonkatál, szalámis tál, sajttál
tepsiskrumpli

Svábos ételek:
toroskáposzta
gombócleves
„Filcli” májas töltelék
pároltkáposzta szalonnával és kolbásszal
Lutya
Krumplispacsa

Specialitások:
parasztosan sült csirke
hajtogatott hagymás és krumplis pogácsa
rakott tészta zöldséggel, sütve

Természetesen a vegetáriánus ételeket, valamint a reformkonyha ízeit kedvelő vendégeink is válogathatnak kínálatunkból.

…(K)

Árlista

Paks város Tolna megyében, a Paksi kistérség központja. A település közel húszezer lakosával Szekszárd és Dombóvár után a megye harmadik legnagyobb városa. Történelme az őskori civilizációktól egészen a legmodernebb korig ível, az egykor itt húzódott Duna-menti hadiút évszázadokra jelentőssé tette. Sváb népszokásairól és jellegzetes halászlevéről messze földön híres. Kisváros létére igen sok rendezvénynek ad otthont, […]

Térkép

Teljes térkép ide
7030 Paks,Cseresznyéspuszta 57.

Kiindulási hely

Adja meg a helyet ahonnan indúlni szeretne:

Érkezési hely

Válassza ki az érkezési helyet: